fbpx Skip to main content
AstrologijaMlad mesec

Solarna eklipsa 08.04.2024. od 18:20-21:11

Solarna eklipsa u Ovnu dešava se na 19 stepenu.

Oko 8 procenata ljudske populacije će moći da je vidi sa svoje perspektive na Zemlji. Put totaliteta za ovu eklipsu proteže se od Meksika, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Trajanje totaliteta je 4 minuta i 27 sekundi.

To je druga eklipsa u Ovnu između 2023. i 2025. godine. Akcije i planovi koje sada pokrenete će kulminirati oko punog meseca u Ovnu 17. oktobra 2024. Budite hrabri. Budite strastveni. Budite ponosni. Nadolazeće eklipse u Ovnu biće: solarna eklipsa u Ovnu 29. marta 2025.

Šta treba da znamo “energetski” i astrološki o solarnoj eklipsi?

Solarne eklipse su intenzivne – zbog čega im često posvećujemo više pažnje kako astronomski, tako i astrološki. Ovi nebeski događaji uvek se dešavaju na mladom mesecu i donekle su poput mladog meseca na steroidima – donoseći moćne nove mogućnosti, putovanja i iskustva u naše živote. Iako će većina ljudi čuti vesti o solarnoj eklipsi na dan kosmičkog događaja, drugi mogu primetiti promene u nedeljama koje je okružuju. Bez obzira na sve: obratite pažnju na svoju intuiciju i sinhronicitete koji se pojavljuju!

Solarna eklipsa donosi nagli talas uzbuđenja i strasti u naše živote, jer ćemo biti inspirisani da skočimo i krenemo u novom pravcu. Ovan je prvi znak u zodijaku, što nas podstiče da krenemo u nove teritorije, pokrenemo nove projekte i zamislimo šta bismo želeli da postignemo u narednoj godini. Ovnovska energija je hrabra, strasna i avanturistička, omogućavajući nam da afirmišemo naša ega i pratimo naše najdublje želje. Vođen Marsovim uticajem, Ovan je agresivan, impulsivan i samouveren – što nam predstavlja sliku “ko rano rani, dve sreće grabi”. Iskoristite ovu lunaciju da pogledate svoju tablu vizije i počnete da je ostvarujete! Carpe diem – zaista nema boljeg trenutka za početak od sada.

Kada su u pitanju astrološki aspekti koji utiču na ovu lunaciju, ima mnogo toga na šta treba obratiti pažnju. Prvo, solarna eklipsa je ujedinjena sa Merkurom, što će doneti talas aktivnosti u naše svakodnevne živote, komunikacije i živote. Mogli bismo se osećati veoma željni društvenih aktivnosti i povezivanja sa što više ljudi. Međutim, s obzirom na to da je Merkur retrogradan, možda ćemo više biti fokusirani na situacije, odnose i razgovore iz prošlosti i možda se čak ponovo povezivati sa drugima u ovom trenutku zbog toga. Mars, planetarni vladar ove lunacije, biće ujedinjen sa Saturnom, planetom snage. S jedne strane, ova energija može učiniti da se osećamo kao da nas Marsova, ratnička energija preplavljuje Saturnovom odlučnošću. To nas može učiniti uzbuđenim, ljutim ili čak osvetoljubivim. Međutim, ako ovu intenzivnost prenesemo na pozitivan način kroz težak rad, kreativne projekte ili fizičku aktivnost, mogu se postići ogromni uspesi i pobede. Najbolja stvar je da se fokusiramo na produktivnost, saosećanje i koncentraciju i ako osetimo provociranost, ne jurimo u bitku. Strpljenje je ključ za korišćenje ove kompleksne energije. Jupiter, planeta ekspanzije, još uvek će biti ujedinjen sa Uranom, planetom iznenađenja, tako da može biti malo teže obuzdati naše entuzijastične i impulsivne želje, ipak. Venera se takođe povezuje sa Plutonom pod blagim uglom, što nas može učiniti “sve ili ništa” u vezi sa našim strastima, željama i prirodom ljubavi. Pre svega, nađite konstruktivne načine za korišćenje svoje energije i fokusirajte se na uživanje u miru, strasti i zadovoljstvu u životu i odnosima. Ipak, zapamtite: Merkur će biti retrogradan u ovom trenutku, tako da donošenje odluka nije baš najbolje podržano sada, pa ako možete da odložite do maja, bićete srećniji što ste to učinili.

OVAN (21. MART – 19. APRIL)

Čeka te potpuno novo poglavlje u tvom životu! Uskoro ćeš posmatrati kako stara ti i prethodne verzije tvog života blede u sećanje dok prihvataš nove horizonte i uzlećeš u nove pravce! Sada je vreme da se fokusiraš na ono što te čini najsrećnijim i da se upustiš u afirmaciju sebe. Zakorači u svoju moć i znaj da imaš sposobnost da pretvoriš sve svoje snove i nade u stvarnost. Kreni na ovu novu avanturu i ne pristaj na ništa što te čini nesrećnim.

BIK (20. APRIL – 20. MAJ)

Univerzum te zove i govori ti da je vreme da se odmoriš i napuniš baterije. Solarni eklipsa ti može pružiti priliku da se konsultuješ sa terapeutom, savetnikom ili specijalistom o načinima kako da poboljšaš svoje opšte zdravlje. Ako si se suočavao sa hroničnim umorom ili stresom, sada možeš pronaći način da to ostaviš u prošlosti. Razmisli o tome gde si bio i smisli načine kako bi želeo da se oslobodiš tereta, anksioznosti ili bilo čega što te samo opterećuje.

BLIZANCI (21. MAJ – 20. JUN)

Kako se solarna eklipsa dešava na nebu, postavljen si da vidiš kako se neka od tvojih najiskrenijih nada, snova i ambicija ostvaruju! S jedne strane, ovo bi moglo biti sve o dostizanju potpuno nove razine radosti i ispunjenja. Međutim, ista ta lunacija će ojačati tvoj društveni krug i sada možeš stupiti u kontakt sa platonskom dušom – nekim ko ulazi u tvoj život i menja ga zauvek. Nemoj se bojati da se umrežiš, družiš i deliš svoj duh sa onima koji te cene.

RAK (21. JUN – 22. JUL)

Pripremi se za nove horizonte u tvom profesionalnom životu. Solarni eklipsa će otvoriti vrata u vezi sa postignućem, javnim priznanjem i uspehom! Nagrada, unapređenje ili povoljni medijski napisi mogu ti odjednom doneti veće visine i slavu. Međutim, ovo takođe može probuditi svest da tvoj trenutni profesionalni put nije baš ono što te nekada ispunjavalo i možda sada želiš da kreneš novim putem. Počni da se krećeš u tom novootkrivenom pravcu.

LAV (23. JUL – 22. AVG)

Čeka te potpuno novo avanturističko iskustvo. Kako solarni eklipsa energizuje tvoj sektor proširenja, možeš osetiti naglu želju da napustiš svoju zonu komfora i uzletiš ka novim horizontima! Neki od vas možda će imati priliku da fizički putuju ili čak krenu na novu avanturu istraživanja novih kultura ili duhovnosti. Preseljenje i emigracija su takođe mogući za neke od vas u ovom periodu. Drugi možda shvate da je vreme da se vrate u školu i dalje obrazuju. Na kraju, ako se bavite medijima ili to želite, moguć je proboj u vezi sa televizijom, izdavaštvom ili publicitetom!

DEVICA (23. AVG – 22. SEP)

Vreme je da se malo približite! Sa solarnim eklipsom koji ističe tvoj sektor intimnosti, deljenja i imovine, bićeš fokusiran na to gde stojiš sa značajnim drugim delom. Ako si osećao potrebu da izraziš svoje želje partneru, sada je dobar trenutak da to učiniš. Međutim, ova lunacija te može umesto toga intenzivno usmeriti na finansijska pitanja, posebno u vezi sa isplatom, sporazumom ili investicijom koja je napokon spremna da stigne.

VAGA (23. SEP – 22. OKT)

Pred tobom leži potpuno nov put u vezi sa partnerstvom. Kako solarna eklipsa predstavlja sudbinski nov početak, možeš sklopiti dugoročno partnerstvo privatno ili profesionalno. Pronalaženje ravnoteže u tvojim odnosima uskoro će biti tu i neki od vas možda će shvatiti da je vreme da se useliš, veriš ili se venčaš. Samci takođe mogu uživati u ovom osećaju, tako što će se otvoriti kako bi pronašli nekoga sa potencijalom za dugoročnu vezu. Ako se odjednom rastavite, to je samo zato što si predodređen za nekoga još boljeg.

ŠKORPIJA (23. OKT – 21. NOV)

Veliki proboj koji si čekao u balansiranju između posla i privatnog života sada može biti tu. Ova solarna eklipsa može ti doneti prednost na poslu, privući novog poslodavca na tvoja vrata ili te naterati da radiš na prekretničkom novom profesionalnom projektu. Međutim, ista ta energija može takođe usmeriti tvoju pažnju na tvoje zdravlje, fitnes i ishranu, pa ako želiš da napraviš promenu, zvezde su na tvojoj strani. Napravi sebi mašinu za produktivnost!

STRELAC (22. NOV – 21. DEC)

Sudbina te zove i donosi ti zlatne pljuskove romantike, kreativnosti, strasti i plodnosti u tvoj život. Solarna eklipsa trebalo bi ti pomoći da se osećaš veoma euforično dok započinješ novu avanturu u vezi sa ljubavnim pitanjima. Samci bi mogli da upoznaju srodnu dušu, dok bi oni koji se opušteno zabavljaju odjednom mogli shvatiti da su se ludo zaljubili! Parovi u vezi takođe mogu uživati u ovom radostnom osećaju, jer možete provesti više vremena sa svojim partnerom ili decom. Ako već pokušavate da ostanete trudni, možda ćete sada čuti vesti. Na kraju, ako si umetnik, pripremi se da zagrliš magičnu inspiraciju.

JARAC (22. DEC – 19. JAN)

Pred tobom je veliki novi početak u vezi sa porodicom, domom ili kućnim situacijama – i to može biti podsticaj u pravcu za koji si dugo molio! Neki od vas će prisustvovati divnom porodičnom događaju gde će moći ponovo da se povežu i približe svojim srodnicima. Međutim, ovo takođe može doneti proboj u vezi sa preseljenjem, renoviranjem ili nekretninama, pa ako si spreman, drži oči na nagradi.

VODOLIJA (20. JAN – 18. FEB)

Pripremi se za nagli zamah u tvom svakodnevnom životu! Kako solarna eklipsa donosi dašak svežeg vazduha za tebe, uzbudljive destinacije u blizini mogu te pozvati da ih posetiš. To će ti pružiti priliku da promeniš stvari i čak budeš turista u svom gradu! Međutim, ova lunacija može stimulisati tvoja čula na još jedan način: oko uzbudljivih novih projekata koji se tiču komunikacije. Neke Vodolije mogu započeti rad na prekretničkom pisanju, govoru, oglašavanju ili marketingu koji im pomaže da izraze svoju istinu.

RIBE (19. FEB – 20. MAR)

Sudbina otvara vrata tvojem finansijskom životu! Novi put može se otvoriti u vezi sa tvojim prihodom, imovinom ili investicijama. Povišica, novi posao ili unosan klijent mogu se pojaviti iznenada! Iako možeš imati promenu ili prestanak jednog izvora prihoda u ovom trenutku, zapravo te gura da otkriješ nove načine monetizacije. Znaš svoju vrednost i bori se za nju