fbpx Skip to main content
AstrologijaPun mesec

Pun mesec u vagi 25. mart 2024 – Vreme eklipse

Pun Mesec stiže 25. marta 2024. godine. Zove se još I Worm Moon I dobio je ime zbog toga što mart donosi buđenje proleća – zvanično obeleženo Prolećnom ravnodnevnicom koja se ove godine dešava 19. marta 2024. Međutim, naznake onoga što dolazi mogu se naći dok se led otapa i glistice počinju da izlaze iz zemlje, dok larve bubamara počinju da se kreću ispod kore drveća. Ovo donosi celu gungulu aktivnosti među drugim životinjama – poput čvoraka i drugih ptica koje željno čekaju da se najedu nakon dugog i hladnog zimskog perioda.

Pun Mesec ove godine takođe je ekliptičan. Važni događaji se dešavaju u blizini mesečevih pomrčenja. Uvek se dešavaju na punom mesecu – i tri puta su intenzivniji, emocionalniji i moćniji. Često pokreću sudbinske i predodređene događaje. Često donose najvažnije vesti i događaje tog dana ili unutar nedelje nakon pomrčine. Međutim, takođe mogu imati značajan uticaj u čitavom mesecu pre i posle – često pokrećući razvojnu priču u našim životima. Često svedočimo važnim završetcima, prekretnicama, buđenjima, iznenadnim vestima, probojima ili lomovima – sve što je sudbinsko prirodi. Ovo je pomrčina penumbre, što znači da će mesec preći u spoljni senku Zemlje, ili penumbru.

Ovo je prvo pomrčenje u 2024. godini i prva od dve u zodijačkom znaku Vage. Energija ovog vazdušnog znaka vibriraće kroz naš svet. Vaga je sedmi znak zodijaka i polaritet Ovna – gde Sunce trenutno stoji u ovom trenutku. Vaga je znak zodijaka koji vlada svim partnerstvima, obavezama i unijama – bilo da su lične ili profesionalne prirode. Vaga je šarmantan, društven i ljubazan znak zodijaka koji je predstavljen simboličnom slikom vage ili ravnoteže. Ovo pokazuje njihovu prirodnu želju za pravednošću, pravdom i logikom. Radom s drugima, možemo unaprediti svoje ciljeve i postati veći od samih sebe.

Kada su u pitanju astrološki aspekti koji boje ovu pomrčinu, možemo videti mnoge. Prvo, pomrčina je snažno povezana sa Plutonom, planetom preobražaja. Iako se udaljavaju, Pluton uvek nas tera da žudimo za intenzitetom, snagom i obnovom onoga što ne funkcioniše za nas. Zbog toga bismo mogli osetiti glad za transformacijom naših života, odnosa i putem napred. Venera, planetarna vladarka ove lunacije, biće vrlo aktivna, ukazujući na mnoštvo situacija i okolnosti koje ćemo doživeti u našim životima. Venera se savršeno povezuje u sekstilu sa Jupiterom, donoseći zadovoljstvo, romansu, radost i blagoslove. Srećni trenuci sigurno bi se mogli pojaviti za nas. Međutim, Venera je ujedinjena sa Saturnom, što pokazuje da iako ćemo želeti uživanje i magiju, bilo bi najbolje da budemo praktični i fokusirani na dugoročne ciljeve umesto na površne stvari. Ipak, uprkos tome, Uran, planet iznenađenja, takođe je povezan u ovu jednačinu, što garantuje spontane događaje i obrte sudbine koji će se dogoditi, bez obzira na to kako se osećamo ili šta smo planirali. Preko svega toga, ova pomrčina će sigurno biti intenzivna i duboka – ali srećom, čak i ako se suočimo sa teškim situacijama, verovatno ćemo videti da se stvari rešavaju na kraju ako vodimo sa mešavinom praktičnosti, ali i otvorenosti srca.

OVAN

Došao je preokret u tvojim odnosima. Ova pomrčina doneće ti priliku da se približiš više nego ikad pre – ili da se raspadneš poput iskrica na vetru. Uzbudljiva deklaracija ljubavi, odluka o zajedničkom životu, veridba ili čak venčanje mogli bi biti u pripremi u ovom periodu. Singl osobe takođe mogu deliti ovaj vibrirajući osećaj, tražeći nekoga sa dugoročnim potencijalom. Međutim, ako niste u skladu i ne osećate vatru, iskoristite ovaj period da sednete sa partnerom i procenite gde se nalazite i da li možete prebroditi dramu ili je bolje osloboditi jedno drugo.

BIK

O, Bikovi! Pripremite se za velike promene u vezi sa vašim poslom i zaposlenjem. Bićete zauzeti više nego ikad dok budete balansirali mnoge različite odgovornosti na poslu. S jedne strane, možda ćete stavljati poslednje detalje na važan projekat ili umesto toga preuzimati više za svog šefa. Ako napustite poziciju u ovom periodu, znajte da je to već dugo očekivano i da vas čeka bolji posao u budućnosti. Ako ste nezaposleni, osvežite svoj CV i pošaljite ga! Vaša pažnja takođe može biti usmerena ka vašem zdravlju u ovom periodu, dajući vam priliku da promenite svoju rutinu i napravite zdravije izbore u vezi sa fitnesom i ishranom.

BLIZANCI

Otvorite svoje srce, Blizanci. Ova lunacija donosi vam začin života! Ne samo da ćete biti puni energije da izađete i zabavite se, fokusirajući se na hobije, sportove ili zabavu, već ćete biti raspoloženi i za ljubav. Ovo je jedan od najvažnijih perioda za singl osobe da se izlože kako bi pronašle nekoga ko raspaljuje plamen u njihovom srcu, stoga postavite što više opcija za dejtanje koliko god možete. Posvećeni Blizanci takođe mogu uživati u ovom sjaju, tako što će seks, smeh i zadovoljstvo sa svojim partnerom staviti u vrh prioriteta. Poslednje, ako imate decu ili želite, sada je odlično vreme da to stavite u fokus.

RAK

Spremite se da se osetite malo dodatno emotivno. Ova puna mesečeva pomrčina istaći će vašu prošlost – kao i vašu porodicu, nasleđe i vaspitanje. S jedne strane, možda ćete morati obratiti pažnju na značajan porodični ili roditeljski problem. Međutim, ista energija može umesto toga istaći kućno, domaće ili stambeno pitanje. Neki od vas mogu odlučiti da se sele, naprave promenu oko cimera ili čak odluče da promene svoj životni prostor i redekorišu ga!

LAV

Stupite na mikrofon i izložite svoje misli, Lavovi! Puna mesečeva pomrčina donosi vam gomilu uzbudljivih ideja koje će vas motivisati da svoju viziju prenesete svetu. Možda sada radite na ključnom pisanju, govoru, društvenim medijima ili inicijativi brendiranja ili završavate detalje važnog ugovora. Ako imate neke značajne predloge koje treba podneti, sada je pravo vreme da to uradite.

DEVICA

Promena u vašem prihodu je zagarantovana u ovom periodu, Device. Puna mesečeva pomrčina energizuje vaš sektor prosperiteta, dajući vam priliku da monetizujete i procenite svoj budžet. S jedne strane, verovatno ćete iznenada videti više – posebno u vezi sa povišicom, novom ponudom za posao ili dodatnim poslom koji se nudi. Ako tok prihoda završi u ovom periodu, iskoristite snagu ove lunacije da se pokrenete i pronađete nešto još bolje.

VAGA

Univerzum stavlja kosmički reflektor na vas, Vage, dajući vam priliku da uživate u svojoj novootkrivenoj moći. Ova puna mesečeva pomrčina može doneti završetak značajnog ličnog projekta ili poduhvata na koji ste bili veoma fokusirani, a koji vam mnogo znači. Stojte u slavi i tražite svoju vrednost u svim oblastima svog života. Sada vi donosite odluke!

ŠKORPIJA

Usporite, Škorpije! Puna mesečeva pomrčina će vam reći da napravite pauzu, odmorite se, napunite baterije i upijate dobre vibracije. Iako ćete verovatno osećati malo iscrpljenosti, to će vam pružiti vreme da razmislite u samoći gde se nalazite u svom životu i kuda biste želeli da idete. Vaši snovi biće prilično intenzivni u ovom periodu, stoga slušajte šta vam srce i duša govore.

STRELAC

Upalite vatromet, vreme je za zabavu! Puna mesečeva pomrčina oživeće vaš društveni život i doneti uzbudljive događaje u vaš život. Držanje koraka sa prijateljima i upoznavanje novih ljudi biće odlično iskorišćenje vašeg vremena, zato uživajte i nemojte previše da se trudite. Neko vam može čak ponuditi pomoć kako bi ostvarili jednu od vaših najvećih želja, stoga se obratite ako se pruži prilika.

JARAC

Profesionalni napredak biće vam na vrhu liste prioriteta u ovom trenutku. Sa punom mesečevom pomrčinom koja ističe vašu karijeru i nasleđe, možete očekivati pregled, promociju ili novu ponudu za posao. Ovo je važno vreme ne samo za razmišljanje o tome šta ste izgradili u protekloj godini, već i o tome ka čemu biste želeli da se usmerite sledeće. Krenite ka novim visinama. Neki Jarčevi takođe će dobiti povoljnu publicitet ili nagradu.

VODOLIJA

Raširite svoja krila i poletite. Puna mesečev pomrčina ovog meseca ohrabruje vas da istražujete nove teritorije i horizonte. Osećaćete se posebno radoznalo u vezi sa onim što vam još život nudi, stoga ne sedite i ne čekajte – krenite napred! Neki Vodolije možda će odlučiti da je vreme da se vrate u školu ili završe važan naučni projekat. Drugi mogu odlučiti da se uključe u duhovnost ili religiju. Ako ste uključeni u medije, sada može doći do preokreta u uzbuđujućem projektu. Na kraju, ako želite da putujete i istražite svet, sada bi bio odličan trenutak za to.

RIBE

Spremite se da osetite poriv za spajanjem. Pun mesec lunarne pomrčine istaći će gde stojite u značajnom partnerstvu u poslu ili ljubavi. S jedne strane, možda ćete postajati bliži nego ikad ili odlučiti da je vreme za razlaz jer niste na istoj talasnoj dužini. Ravnopravnost i ravnoteža u vašim vezama su sada važne. Na kraju, kako ova lunacija ističe kako delite i resurse, promena oko bogatstva, imovine ili investicija uskoro bi mogla biti na vidiku.