fbpx Skip to main content
AstrologijaPun mesec

Pun Mesec u Škorpiji 23.4.2024.

Pun Mesec dolazi 23. aprila 2023. na 4 stepena Škorpije. Situacije, razgovori i događaji koji se dešavaju oko ovog vremena biće povezani sa onim što je započeto na mladom Mesecu u Škorpiji 13. novembra 2023. Slične situacije i diskusije ponovo će se pojaviti sada. Šta treba da znamo “energetski” i astrološki o ovom Mesecu? Pun mesec je najintenzivniji i najemocionalniji period u lunarnom ciklusu. Imamo 12 do 13 njih godišnje. Oni nam pružaju vreme kulminacije, kao i mogućnost da vidimo rezultate naših napora  ili da se uputimo u novom pravcu. Pun mesec u Škorpiji donosi veliku pažnju na to kako delimo resurse u našim životima i unutar sveta. Postizanje ravnoteže između onoga što dajemo i primamo biće izuzetno važno, a svaka neravnoteža unutar ovih tema će biti izuzetno važna za suočiti se. Investicije, imovina i velike novčane stvari će biti uzdrmane ovim punim Mesecom. Takođe, pošto je Škorpija zodijački znak koji vlada intimnošću, seksualnošću, senkom sebe i okultizmom ove teme će biti bačene na globalnu scenu. Kada je reč o astrološkim aspektima koji obojavaju ovu lunaciju, ima mnogo na šta treba obratiti pažnju. Prvo i najistaknutije, pun Mesec je u kvadratu sa Plutonom, planetom uništenja i dominacije. Pluton je takođe vladar Škorpije, što ovu vezu čini još moćnijom. Borbe za moć, intenzivne emocije i kompulzivno i destruktivno ponašanje mogu biti izazvani iz naših dubokih, unutrašnjih želja. Moramo biti oprezni da ne budemo nemilosrdni ili manipulativni, jer bi tamne strane ljudske prirode mogle izaći na površinu. Ljudi se mogu okrenuti tajnim, zlostavljačkim postupcima ili pokleknuti pred zavisnostima ili strahovima. To nije zato što nas univerzum kažnjava, već da bi osvetlio ono što treba da se izleči i transformiše na dubokim, podsvesnim nivoima. To nam konačno može pomoći da se oslobodimo loših navika i ponašanja u korist pozitivnih, zdravijih. Ovo se dodatno pojačava Plutonovom slatkom vezom sa Neptunom, planetom duhovnosti. Mars, suvladar ove lunacije, takođe se sjedinjuje sa Neptunom, što može da razbukti naše želje, motivacije i glad za strašću, izražavanjem i senzualnošću. Jupiter će takođe biti ujedinjen sa Uranom u ovom trenutku, pokazujući da bi, da bismo se uzdigli, morali da prihvatimo napredan i progresivan mindset kako bismo se izlečili, obogatili naše odnose i učinili naše stvarnosti boljim mestom.

OVAN

Pripremite se da pun Mesec donese intenzivnu svest o tome kako delite, dajete i primate u važnim odnosima. Srećom, ovo bi moglo ojačati vašu vezu ako ste na čvrstom tlu ali takođe može doneti trenje ako stvari nisu na istoj stranici. Ovnovi u značajnim odnosima mogu otkriti da njihov partner iznenada donosi više prihoda za oboje, ili možete čuti vesti o velikom sporazumu, isplati, stipendiji ili nasledstvu. Ovo takođe može biti povoljan period za procenu vaše imovine, akcija i investicija sa ogromnim promenama koje iznenada potresaju vaš svet. Na kraju, ovaj pun Mesec može privući pažnju na vašu intimnost i seksualni život sa više strasti koja dolazi ili skandalom koji izlazi na videlo. Suočite se s tim u potpunosti.

BIK

Jedan od najvažnijih perioda u vašem životu oko značajnih partnerstava je stigao dragi Bikovi. Zavisno od toga gde se nalazite, možete donositi ključne odluke o prelasku na sledeći nivo zajedno, poput useljenja, veridbe ili venčanja. Ovo utiče i na poslovna partnerstva, čak i ona poput agenta, pomoćnika, advokata ili računovođe. Obaveze i udruženja sada su sasvim mogući. Međutim, ako ste na klizavom terenu, ovaj pun Mesec može doneti intenzivno i dramatično razdvajanje, gurajući vas da se raspadnete. Ako se to desi, upućeni ste na nekog drugog, i ovo je način sudbine da vam to kaže. Samci Bikovi su sada u prednosti da upoznaju nekoga sa dugoročnim potencijalom.

BLIZANCI

Univerzum pojačava vatru u vašoj svakodnevnoj rutini. Ovaj pun Mesec može signalizirati veliki završetak ili prekretnicu u vašem zaposlenju. Neki mogu biti izbačeni sa posla ili izabrati da ga napuste sada. Ako je to slučaj, drugi poslodavac bi mogao biti odmah iza ugla, pa potražite savršenog. Drugi Blizanci mogu otkriti da završavaju prekretni projekat za svog šefa koji zahteva veliku završnu pažnju. Na drugi način, ovaj pun Mesec može uzdrmati vaš život oko vašeg fizičkog zdravlja, forme, dijete i vežbanja. Možda sada imate otkrovenje da napravite veliku promenu. Na kraju, situacija oko ljubimca takođe može iskočiti da jedan napusti vaš život ili novi uđe. Taj ljubimac bio bi duševna povezanost.

RAK

Kosmos kuje vrtlog strasti za tebe! Od svih zodijačkih znakova, verovatno ćete osetiti da ovaj pun Mesec donosi dodatnu dozu začina! Sa vašim sektorom strasti koji je aktivan, možda ćete imati značajnu prekretnicu oko romanse, prave ljubavi, hobija, plodnosti ili kreativnosti. Bićete podstaknuti da sledite svoje želje srca i ne pristajete na manje. Za slobodne Rakove, ovo bi moglo doneti povezanost sa srodnom dušom dok bi oni koji su u vezi mogli osetiti da se iskra ponovo rasplamsava sa svojim dugoročnim partnerom. Takođe, pošto ova lunacija vlada decom, neki Rakovi mogu prisustvovati prelomnom trenutku ili saznati o važnim vestima poput trudnoće.

LAV

Verovatno ćete biti prilično emocionalni od ovog punog Meseca, Lavovi. Ova lunacija će uzdrmati vaš domaći život, dom i porodicu. Značajan završetak može se desiti u ovom periodu, poput selidbe, renoviranja ili odluke o potpunom preuređenju. Neki Lavovi mogu dostići prekretnu tačku u vezi sa nekretninama. Međutim, pošto ovo aktivira vaš sektor porodice, možete doživeti intenzivan završetak ili emocionalno iskustvo sa vašim rođacima. Ovo će vas verovatno učiniti prilično nostalgičnim i refleksivnim o vašem nasleđu i prošlosti. Ako neko koga poznajete treba pomoć, budite spremni da je pružite.

DEVICA

Otvorite svoj um za potpuno novi svet, Device! Pun Mesec će aktivirati vaš sektor komunikacija, intelekta i ideja. Mnogi Device će predstaviti značajnu inicijativu u pisanju, govoru ili oglašavanju u ovom trenutku, dok će drugi biti fokusirani na zatvaranje velikog ugovornog poduhvata. Jasno je da imate neke važne misli koje treba da širite i svet će vas slušati. Umesto toga, ova lunacija može vas podstaći da izađete iz grada i putujete, poseteći obližnje destinacije ili čak odlučujući da je vreme da se povežete sa bratom ili sestrom. Iskoristite energiju ovog vremena da izađete iz svoje zone udobnosti.

VAGA

Došao je važan trenutak u vašem finansijskom životu, Vage. Ovaj pun Mesec će uzdrmati vaš prihod, bogatstvo i resurse. Mnoge Vage će otkriti da zapravo treba da donesu više novca zbog povišice, dodatnog posla ili nove ponude posla. Ako posao ili izvor prihoda završi u ovom trenutku, iskoristite ovu energiju da potražite nešto još bolje. Srećom, sa zvezdama na vašoj strani, uskoro biste trebali moći da se krećete u pravcu još većeg bogatstva.

ŠKORPIJA

Pripremite se da svi gledaju u vas! Kako pun Mesec pada u vaš znak zodijaka, dobijate ukus novog puta na koji ste poslati. Značajni završeci, proboji ili slomovi sve se mogu dogoditi, dok gledate kako prethodno poglavlje svog života nestaje pred vašim očima. Sada je vreme da oslobodite prošlost i ono što vam ne služi posebno što se tiče odnosa i krenete stazom koja vas zaista čini srećnim. Sudbina će vam direktno govoriti u ovom trenutku, pa znajte šta želite, slušajte univerzum i kreirajte svoju budućnost.

STRELAC

Kosmos vam govori da ostanete skriveni i da verujete svojoj mirnoći. Ovaj pun Mesec može vam se učiniti prilično teškim, jer ćete biti primorani da se suočite sa svojom prošlošću, svojim prtljagom, svojim anksioznostima i strahovima. On će privući pažnju na to kako ste vodili svoje mentalno i fizičko zdravlje, pa ako nešto deluje čudno, požurite kod lekara ili specijaliste da to rešite. Neki Strelčevi će takođe otkriti da se tajne ili skandali pojavljuju u ovom trenutku koji su karmičke prirode i da su primorani da se suoče sa istim. Najbolja stvar koju sada možete učiniti je da se povučete, meditirate i slušate svoju intuiciju.

JARAC

Značajna prekretnica oko vaših prijateljstava i društvenog kruga mogla bi biti upravo iza ćoška. Kako pun Mesec energizuje ovu oblast vašeg života, mogli biste prisustvovati važnom događaju, intenzivno se umrežiti ili otkriti da vam prijatelj pomaže da postignete duboko lični cilj. Još jedan način na koji ovo može uticati na vas je da jedan prijatelj ili poznanik izađe iz vašeg života, ali baš kada se to dogodi, neko nov, platonovska duševna povezanost, ulazi u njega. Uskoro ćete shvatiti da ta osoba drži ključeve za donošenje potpuno novog viđenja sreće.

VODOLIJA

Stupite u središte pažnje, Vodolije! Nadolazeći pun Mesec doneće vatru vašoj karijeri, ambicijama i javnom priznanju. Značajna nagrada, unapređenje, nova ponuda posla ili publicitet mogli bi se pojaviti i uzdići vaše ime u nebo. Međutim, ako se posao završi oko ovog vremena, bićete preusmereni na novu poziciju drugde ili potpuno novu karijeru. Ako se već neko vreme osećate ugušeno u karijeri, možda je vreme da razmislite o potpuno novom putu.

RIBE

Vreme je da se vinete u široke nove pravce, Ribe! Kako pun Mesec blago pleše sa vašim zodijačkim znakom, otkrićete da sada imate podsticaj i hrabrosti da uzdrmaju i izađete iz svoje zone udobnosti. Mnoge Ribe bi mogle dostići novootkriveni prekretni trenutak oko projekta na dugom rastojanju ili situacije putovanja možda čak razmišljajući o imigraciji. Drugi bi mogli biti gurnuti da se vrate u školu ili ako su već u školi imaju značajan trenutak sa svojim studijama ili profesorom. Na kraju, ako ste vezani za medije, izdavaštvo ili međunarodni biznis, sigurna je velika promena.