fbpx Skip to main content
AstrologijaMlad mesec

Mlad mesec u Biku 08.5.2024, 03:21 do 08:08

Mlad Mesec donosi svež početak svakog lunarnog ciklusa – jednom svakih 28,5 dana. On uvek otvara vrata za nas u zavisnosti od toga gde pada za naš sunčev znak, kao i gde pada u našim natalnim kartama (po kućama i da li utiče na neke važne planete). Sa prediktivnog gledišta, možemo očekivati nešto novo da se predstavi. Međutim, uvek moramo iskoristiti trenutak da iskoristimo kosmički potencijal i preduzmemo akciju i izgradimo svoje živote, takođe.

Mlad Mesec u Biku stiže 8. maja 2024. godine u 03:21h i otvara priliku ya manifestovanje do 08:08h. Situacije, planovi, razgovori i odnosi pokrenuti sada će dostići vrhunac blizu pune meseca u Biku 15.11.2024. godine.

Svaka važna lunacija u Biku – posebno mlad ili pun mesec – privlači pažnju na ono što ovaj znak zodijaka vlada: bogatstvo, prihod, materijalna dobra i fizički svet u kojem živimo. Vlada Venerom, Bik takođe inherentno privlači pažnju na ono što cenimo, kao i naše inherentne vrednosti, i vrednost koju dajemo svemu u čemu imamo ili čemu težimo. U ovim trenucima, možemo se osećati senzualnije, žudeti za lepotom i luksuzom, i možda biti malo više razmaženi. Želećemo da stanemo i pomirišemo ruže, živimo u trenutku i cenimo obilje života. Bik je na suprotnoj polarnosti od Škorpije. Zajedno, oni postoje na osi novca, moći i seksa.

Kada je reč o astrološkim aspektima koji boje ovu lunaciju, možemo pogledati nekoliko njih. Prvo, mlad mesec će biti u sekstilu sa Saturnom, planetom snage. To će doneti stabilnost i sigurnost u naše živote i pomoći nam da gradimo i planiramo za dugoročno. Međutim, mlad mesec će doseći blisku konjunkciju sa Uranom, planetom iznenađenja. To znači da će nas šokantna iznenađenja, emocionalni ispadi i slučajni događaji sigurno pogoditi u nedeljama koje dolaze. Možda ćemo žudeti za više slobode, nezavisnosti, izražavanja i autentičnosti na svaki način. On će takođe biti u dalekim vezama sa Jupiterom, donoseći blagoslove i radost, i Venerom, donoseći prilike za uživanje i socijalno usklađivanje. Ostale planete takođe će biti u retkom aspektu harmonije, što znači da situacije i planovi pokrenuti sada mogu dovesti do pravog rasta, ispunjenja i koristi u dugoročnoj perspektivi.

Uvek budite sigurni da čitate za svoj sunčev znak i podznak u svim horoskopima!

OVAN

Vrata se otvaraju u tvom finansijskom životu. Novi put može da se otvori u vezi sa tvojim prihodima, imovinom ili investicijama. Povišica, novi posao ili unosan klijent mogu se pojaviti kao iz vedra neba! Iako bi jedan izvor prihoda mogao da se promeni ili završi u ovom trenutku, zapravo te gura da otkriješ nove načine monetizacije. Znaj svoju vrednost i bori se za nju jer bogatstvo uskoro može biti tvoje.

BIK

Pred tobom je novo poglavlje tvog života. Vreme je da prihvatiš nove horizonte i kreneš u nove pravce! Sada je vreme da se fokusiraš na ono što te najviše čini srećnim i kreneš da se afirmišeš. Zakorači u svoju moć i znaj da imaš sposobnost da pretvoriš sve svoje snove i nade u stvarnost. Kreni na ovu novu avanturu i ne pristaj na ništa što te čini nesrećnim.

BLIZANCI

Univerzum te zove i govori ti da je vreme da se odmoriš i napuniš baterije. Mlad mesec može ti pružiti priliku da se konsultuješ sa terapeutom, savetnikom ili specijalistom o načinima kako da poboljšaš svoje opšte zdravlje. Ako se boriš sa hroničnim umorom ili stresom, možeš sada naći način da to ostaviš iza sebe. Razmisli o tome gde si bio i razvijaj načine na koje bi želeo da se oslobodiš tereta, anksioznosti ili bilo čega što te samo opterećuje.

RAK

Spreman si da vidiš kako ti se najdublje želje, snovi i ambicije ostvaruju! S jedne strane, ovo bi moglo biti sve u vezi sa dostizanjem potpuno novog nivoa radosti i ispunjenja. Međutim, ista lunacija će ojačati tvoj društveni krug i sada možeš da se susretneš sa platonskim srodnom dušom neko ko ulazi u tvoj život i menja tvoj put. Ne boj se da se umrežavaš, družiš i deliš svoj duh sa onima koji te cene.

LAV

Pripremi se za nove horizonte u tvom profesionalnom životu. Mlad mesec će otvoriti vrata u vezi sa postignućima, javnim priznanjem i uspehom! Nagrada, unapređenje ili povoljna medijska izloženost možda će ti iznenada doneti veće visine i slavu. Međutim, ovo takođe može probuditi činjenicu da tvoja trenutna profesionalna putanja nije baš ispunjava kao nekada, i možda sada želiš da se upustiš u novi pravac. Počni da se krećeš u tom novoosvojenom pravcu.

DEVICA

Celo novo putovanje zove tvoje ime. Kako mlad mesec energizuje tvoj sektor ekspanzije, možeš osetiti naglu potrebu da napustiš svoju zonu komfora i zaputiš se ka novim horizontima! Neke Device mogu imati priliku da fizički putuju ili čak krenu na novi put da istraže nove kulture ili spiritualnosti. Relokacija i imigracija su takođe moguće za neke Device u ovom periodu. Drugi možda shvate da je vreme da se vrate u školu i unaprede svoje obrazovanje. Na kraju, ako se baviš medijima ili to želiš, proboj u televiziji, izdavaštvu ili javnosti može se pojaviti!

VAGA

Vreme je da se malo približiš! Sa mladim mesecom koji ističe tvoj sektor intimnosti, deljenja i imovine, bićeš fokusiran na to gde stojiš sa značajnom drugom stranom. Ako si imao potrebu da izraziš svoje želje partneru, sada je dobar trenutak da to uradiš. Međutim, ova lunacija može umesto toga intenzivno da te fokusira na finansijske stvari, posebno u vezi sa isplatom, dogovorom ili investicijom koja je konačno spremna da stigne.

ŠKORPIJA

Pred tobom je novo putovanje u vezi sa partnerstvom. Kako mlad mesec predstavlja svež početak, možeš sklapati dugoročne obaveze lično ili profesionalno. Pronalaženje ravnoteže u tvojim odnosima uskoro će biti ovde i neke Škorpije će shvatiti da je vreme da se usele, vere ili venčaju. I samci mogu uživati u ovoj atmosferi, tako što će se staviti na raspolaganje da pronađu nekoga sa potencijalom za dugoročnu vezu. Ako se iznenada rastaneš, to je samo zato što si predodređen za nekoga još boljeg.

STRELAC

Proboj koji si čekao u ravnoteži između posla i života sada može biti tu. Ovaj mlad mesec može ti doneti prednost na poslu, privući novog poslodavca na tvoja vrata ili te naterati da radiš na značajnom novom profesionalnom projektu. Međutim, ista energija može takođe usmeriti tvoju pažnju na tvoje zdravlje, fitnes i ishranu, pa ako želiš da napraviš promene, zvezde su na tvojoj strani. Napravi sebi mašinu za produktivnost!

JARAC

Mlad početak te zove i donosi ti zlatne prilike romantike, kreativnosti, strasti i plodnosti u tvoj život. Novo bi trebalo da ti pomogne da se osećaš prilično euforično dok započinješ novu avanturu u vezi sa srcem. Slobodni Jarčevi mogu sresti srodnu dušu, dok bi oni koji se opušteno zabavljaju odjednom mogli shvatiti da su se ludo zaljubili! I ozbiljne veze mogu uživati u ovoj radosti, jer možete provoditi više vremena sa partnerom ili decom. Ako pokušavaš da ostaneš trudna, možda ćeš sada čuti vesti. Na kraju, ako si umetnik, pripremi se da prihvatiš magičnu inspiraciju muze.

VODOLIJA

Novi početak je pred tobom u vezi sa porodicom, domom ili domaćim situacijama i to može biti guranje u pravcu za koji si dugo molio! Neke Vodolije će prisustvovati divnom porodičnom događaju gde će moći ponovo da se povežu i približe svojim rođacima. Međutim, ovo takođe može doneti proboj u vezi sa selidbom, renoviranjem ili nekretninama, pa ako si spreman, drži oči na cilju.

RIBE

Pripremi se za talas zamaha u svakodnevnom životu! Kako nova mesec donosi dah svežeg vazduha za tebe, uzbudljive destinacije u blizini mogu te pozvati da ih posetiš. To će ti dati priliku da stvari promeniš i čak da budeš turista u svojoj sopstvenoj grad. Međutim, ova lunacija može stimulisati tvoja čula na još jedan način: oko uzbuđujućih novih projekata vezanih za komunikaciju. Neke Ribe mogu započeti rad na značajnom pisanju, govoru, oglašavanju ili marketinškom poduhvatu koji im pomaže da izraze svoju istinu.